Platí , el més pur dels metalls

IMG_0118 (2)

 

El platí, el més lluminós, el més inalterable, el més pur i preciós dels metalls, continua sent sovint el més desconegut.

Per les seves característiques químiques i físiques, permet ser treballat amb uns altíssims nivells de puresa que no són possibles amb altres metalls nobles. Amb una al.leació de 950 mil·lèsimes, és més pur que l’or.

És un metall molt dens, amb un pes específic elevadíssim, superior al de la plata i al de l’or. Tècnicament difícil de treballar per la dificultat de fondre’l (el seu punt de fusió es troba a 1772 ºC), només alguns joiers amb un equipament adequat poden oferir-lo.

La seva lluminositat és única, d’un blanc natural que res té a veure amb el blanc artificial de l’or blanc, rodiat. El platí, per aquesta lluminositat pròpia, es considera ideal pel suport dels diamants.

Curiosament, la història explica que la paraula Platí ve de “platina” o “plata menor”, doncs la ignorància dels conquistadors espanyols va fer que depreciessin el metall més preciós del planeta amb la seva cerca incessant de l’or, i així va quedar batejat .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s