Aqui us parlarem dels conceptes que ens mouen
Som Salvador Mallol Joier. Les persones que formen ara mateix l’equip humà som en Salvador, en Gelo i en Toni. Som els qui estem al darrera i al davant de les joies que es fan a la nostra botiga.
Pels qui no ens coneixeu, som una joieria atelier que està ubicada al barri de Gràcia a Barcelona, al carrer Verdi, on fabriquem les nostres joies de principi a final. Som una joieria on ho fem tot a mà. Això no vol dir que no usem tecnologies que ens puguin obrir nous camins. Vol dir que ens agrada treballar amb les mans. Tenim especial devoció per les eines de sempre. Les eines de taller que es fan servir a mà com per exemple la màquina d’estirar fil.
El nostre taller i la nostre zona de clients estan juntes. Son 2 espais dins la botiga en continu contacte visual un amb l’altre.
Sempre hem fet una gran varietat de joies però aquest any 2022 ens volem centrar en anells de compromís i aliances. Per aquesta raó potenciarem la cita previa i mentre estem amb la vostra visita tancarem la botiga. És una prova pilot de la que n’estem molt contents.
També de vegades ens definim com una Joieria sense presses (Slow). Vol dir que ens agrada dedicar el temps que requereix cada cosa. Ara es pot escoltar un missatge accelerat al whats en la meitat del temps que ha usat la persona en grabar-lo. Pero no volem fer un anell en la meitat del temps. El fem en el temps sencer. L’Anell quan el fem agafa poc a poc la personalitat mallol i després vosaltres li sumareu la vostra empremta. Així és com el fareu vostre.
També som una botiga que fem kilòmetre 0. Això per nosaltres vol dir demanar les feines a tots els professionals de barri que podem. El clavador de les pedres, el gravador dels noms als anells, i d’altres. Sempre mirem d’oferir-vos opcions de treballs manuals en aquests processos.
A mes a mes participem en el moviment Consume Local, que afavoreix el consum de barri.
Usem tècniques tradicionals però també n'investiguem de noves. Heu vist l’anell Merlet? Un origami fet amb làser sobre planxa de platí de 1mm va ser la idea generadora en l’anell Merlet premiat al Red Dot 2018L’anell merlet es artesania i tecnologia juntes. Potser això ens defineix el que si és el que som Salvador Mallol Joier.
Els materials son una de les nostres devocions. Veure com treballar-los i exprimir les seves propietats ens apasiona. Als tradicionals or, plata, platí, fa temps que hi sumem el niló, l’inox i titani. I ens agrada molt explicar-vos-els. Per exemple amb el nylo vàrem investigar una propietat que es l'efecte memoria del qual va néixer unes arracades nostres, les bola-bola. Darrerament hem incorporat dos nous materials com el Tàntal i el Carboni.
Els colors de l’or son molts però els simplifiquem en 4 tot i que hi han colors intermitjos. TOTS ells a la nostra botiga son de 18 Kt.
Or Groc
Or Verd
Or Roig o Rosa
Or Gris
Coneixem bé i som devots de les pedres naturals. Els colors vius que podem trobar en les gemmes de color, poder-les ensenyar abans de muntar. Blaus que enamoren. Sempre de cacera a la Fira Inhorgenta Munich any si any no. I els diamants fluorescents de l’anell Merlet tb per obrir nous camins en el diamant. Ara ve el diamant sintètic.
El darrer material que incorporem al nostre ventall es el diamant sintetic. Perque te dues de les caracteristiques que considerem molt importants en el nostre ideari. La sostenibilitat i la netedad de sang. L'emprempta de carboni que deixa la fabricacio d'un diamant sintetic es molt menor que la que deixa extreure'l de les profunditats. I a l'hora les dures condicions a peu de mina no afegiran al diamant la sang i el patiment huma. Confiem tambe en que aquest producte sintetic ens permetra oferir pedres de mides i colors que abans en els preus de mercat natural hagues estat impossible.
Altres aspectes que ens defineixen son, que fem textures per finalitzar els metalls i els martellegem, els bullim, els ratllem…que el nostre acabat favorit per l’or llis és el mate i no fem banys metàl·lics ja que tenen una vida limitada. Es fan habitualment per obtenir el tradicional acabat d’or blanc, però nosaltres que el treballem natural i per tant té un color gris groguenc ja que conté or. Nosaltres l’anomenem or gris i és molt comú en la joieria alemanya de la que som seguidors en alguns aspectes.